Waanzinnigetwintigsteeeuw

De waanzinnige twintigste eeuw. Oorlog en vrede van 1914 tot 1994

In De waanzinnige twintigste eeuw beschrijft Mark Heirman deze eeuw als de grote botsing tussen moderniteit en antimoderniteit, Verlichting en romantiek, revolutie en contrarevolutie. Die botsing was het grootst in Europa, draaischijf van twee wereldoorlogen en van de Koude Oorlog, maar zou ook elders in de wereld geen steen op de andere laten.

‘Een wervelend boek, van grote esthetische kwaliteit, geschreven vanuit een zeldzame combinatie van bezetenheid en uitzonderlijke feitenkennis, waarin de lezer zowel het hijgen van de geschiedenis als de frisse wind van de hoop in het aangezicht voelt. Van buitengewoon belang voor wie inzicht wil verwerven in deze afschuwelijke eeuw.’ (ex-premier en ex-minister van Buitenlandse Zaken Mark Eyskens).

‘Een eeuw van uitersten van Eric Hobsbawm en De Waanzinnige Twintigste Eeuw van Mark Heirman. Twee boeken over de 20ste eeuw, maar zo verschillend van elkaar. Hobsbawm vertelt de geschiedenis. Heirman verklaart ze.’ (Geert Delbeke in Het Braambos van 28 januari 1996).

‘Een ongemeen boeiend boek, zeker voor wie houdt van geschiedenis en enig inzicht wil hebben in de drijvende krachten van onze tijd. Een gewelddadige, een waanzinnige eeuw. En toch is de titel van dit boek eenzijdig en enigszins misleidend. De auteur belicht immers evenzeer de vele pogingen om de mens van de waanzin te redden en de wereld leefbaarder te maken. Ondanks alles betekent de twintigste eeuw ook de grootste stap die de mensheid heeft gezet op weg naar een humanere en een vredevollere wereld.’ (Edith Cardoen, Vrouw in de middengroepen, juni 1996).

Uitgeverij Hadewijch, 1995

Dit boek is uitverkocht, maar nog verkrijgbaar bij de auteur.
De bestelknop opent een mailbericht aan de auteur.

< Terug naar rubriek Oorlog & Vrede

© 2014 by Mark Heirman | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be

MARK HEIRMAN

ROOTS
AUTEUR
OORLOG
POLITIEK
BUITEN
CONTACT
BESTEL

isbn 978 90 5240 304 5
Omvang 240 blzn