© 2014 by Mark Heirman | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be

MARK HEIRMAN

ROOTS
AUTEUR
OORLOG
POLITIEK
BUITEN
CONTACT

Maria Magdalena. De vrouw van Zijn leven

‘Mark Heirman schetst een historisch en helder panorama en bouwt zijn betoog op met hier en daar te sterke accenten. Je wilt met hem het gesprek aangaan om te nuanceren en scherpe hoeken af te ronden. Maar hij blijft boeien. En dat is geen klein compliment.’ (Ludo Van Den Eynden in Tertio, 16 juni 2010).

‘Het is bijna onmogelijk om feiten van fictie te scheiden. Toch blijven sommigen het proberen. De Vlaamse filosoof Mark Heirman is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Maar zijn onlangs verschenen boek Maria Magdalena: de vrouw van Zijn leven is meer dan het vermelden waard. Het is een eerlijke poging om de feiten van de fictie te scheiden. Daarmee zet de schrijver zich af tegen auteurs als Dan Brown die in zijn Da Vinci Code alles op een hoopje gooit om een spannend maar onwaarschijnlijk verhaal te schrijven.’ (Johan Gezels).

‘Het is een loodzware opdracht om doorheen zo vele en zo verscheiden gegevens de weg terug te vinden naar de ware feiten. Mark Heirman gaat daarbij te werk zoals Klein Duimpje die naarstig op zoek gaat naar de achtergelaten steentjes. Elk van die steentjes is voor hem de moeite waard om opgeraapt en kritisch bekeken te worden. Het zijn immers steentjes die de weg wijzen, de weg terug naar de echte Maria van Magdala. Het resultaat is een boeiend en verrassend relaas dat de aanzet kan zijn tot heel veel discussie en geanimeerde gesprekken.’ (Manu Verhulst in Basis van 17 april 2010).

Uitgeverij Houtekiet, 2010

Dit boek is uitverkocht, maar nog verkrijgbaar bij de auteur.
De bestelknop opent een mailbericht aan de auteur.

< Terug naar rubriek Buitenbeentjes

BESTEL

isbn 978 90 8924 057 6
Omvang 160 blzn
Lees hier een proefhoofdstuk
 

mariamagdalena