© 2014 by Mark Heirman | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be

MARK HEIRMAN

ROOTS
AUTEUR
OORLOG
POLITIEK
BUITEN
CONTACT

Apocalyptische tijden. Vriend en vijand in de 21ste eeuw

Centraal in Apocalyptische tijden staan het jaar 2000, de 21e eeuw en het derde millennium. Nu de twintigste eeuw zoveel menselijke utopieën heeft afgevoerd, wenkt als vanzelf weer het perspectief van de goden. Terug van nooit weggeweest, bevolken ze weer de hemel in geuren en kleuren. De wereld kijkt opnieuw verlangend uit naar het tijdperk van de Waterman, laat zich meeslepen door de nieuwe sjamanen of herontdekt de charmes van het zuiverste monotheïsme.

‘Apocalyptische tijden is een bijzonder leesbaar en toegankelijk boek, niet enkel vanwege de heldere schrijfstijl van Marc Heirman, maar ook omdat de auteur geen enkele term lanceert zonder die ook toe te lichten. Het is ook een erudiet boek, getuige de uitgebreide bibliografie achteraan die tot verder lezen aanzet.’ (Sofie Messeman, in Artsenkrant, 30 april 1999).

‘Na De waanzinnige twintigste eeuw, Het verloren millennium, Botsende werelden en Afrika in de vuurlijn getuigt Apocalyptische tijden opnieuw van de grote belezenheid, het indrukwekkende synthesevermogen en de vaardige pen van Mark Heirman, die als weinig anderen een breed gamma van visies en theorieën op een kritische en inspirerende manier tot een boeiend, vaak verrassend eigen verhaal weet samen te lezen.’ (Louis Van Beneden in Basis, 18 september 1999).

‘Praten met filosoof Mark Heirman is een waterval over je heen krijgen. Maar de man weet waarover hij praat. Hij heeft enorm veel gelezen en weet verrassende verbanden te leggen. Met de regelmaat van een klok krijgen zijn bevindingen vaste vorm in een boek waarin historisch inzicht en hedendaagse thematiek met elkaar verweven zijn. Straks verschijnt Heirmans nieuwste, Een politieke geschiedenis van de pausen. Zomaar. In afwachting heeft de lezer een kluif aan Apocalyptische Tijden, Heirmans beschouwingen over de millenniumwissel.’ (Th. C. Madder in Kerk en Leven, 19 januari 2000).

Uitgeverij Houtekiet, 1999

Dit boek is uitverkocht, maar nog verkrijgbaar bij de auteur.
De bestelknop opent een mailbericht aan de auteur.

< Terug naar rubriek Politiek & religie

BESTEL

isbn 978 90 5240 494 3
Omvang 240 blzn
 

Apocalyptischetijden